Microsoft Security Essentials

2010-06-21 21:31:00 - whanklee

Cikkünkben a Microsoft ingyenes vírus kereső programját mutatjuk be.

Rengeted oldal foglalkozott már a Microsoft új vírus irtó programjával, így mi sem maradhatunk ki a sorból, teszt és értékelés, vágjunk is neki!
A program maga két féle változatban érhető el a neten, egy XP-és, illetve egy Windows 7-es változatban. A Windows 7 egyértelműen használható Windows Vista rendszerek alatt is. Windows 7/Windows Vista esetén ez 32 bit és 64 bit formában is tölthető a Microsoft hivatalos oldaláról.


A fejlesztő csapat szeme előtt leginkább az lebegett, hogy a felhasználók ingyen kapjanak egy vírus irtót, melyet egyszerűen lehet használni. A gép memória készletéből 60 MB-ot fogyaszt a keresés közben, továbbá a processzort is felpörgeti kicsit, ez hátrányul szolgálhat azonban.


A programot több teszt laborban is lefuttatták, hogy mennyire megbízható. Manapság leginkább terjedő vírusok között, egytől-egyig elkapott mindent. Köztük a rootkit technikákat alkalmazó kártevőket is. 98%-os lett így a teszt eredmény, mert sajnos a korábbi, régebbi kártevőket figyelmen kívül hagyta, és így 2% maradéktalanul garázdálkodhat gépünkön. Gépünkön megbújó kémprogramok 90%-val volt képes elbánni, így itt van még fejlődnie a programnak.


A program teljes kőrű védelmet nyújt az irodai illetve otthoni felhasználásra, de vannak feltételei is, melyeket be kell tartanunk. Csak óvatosan kell bánni a régebbről elővett archivált adatainkkal. Sajnos a régi vírusokkal még szenved a program. A program napi szinten frissíti magát, de óvatosan kell a felhasználónak is megválogatnia az oldalak letöltését. Kerüljük a nyílt, és illegális tartalmakat tartalmazó oldalakat, mert ezek jelent a legnagyobb veszélyt gépünkre nézve.

 

 

 

 

A program a Microsoft neve alatt fut, de le kell szögeznünk, hogy a motor, ami teljes egészében meghajtja a vírus irtót, azt egy külső cég licenceli az MS-nek. Vélhetően innen származnak azok az apróbb biztonsági hibák is a programban, melyeket feljebb cikkünkben írtam.

 

 

 

 

A kezelő felülte a programnak rendkívül könnyen használható, és átlátható., még egy kezdő is könnyedén elboldogul vele. Nagyon szimpatikus lehetőség, a rendszervisszaállítási-pont, mely arra a célra szolgál, hogy ha korábban a program számunkra fontosat törölt, akkor nincs veszve semmi sem, és vissza lehet állítani még. Ezzel a funkcióval óvatosan kell bánni, ugyanis a kezdő felhasználó esetlegesen egy korábbi állapotot visszaállít, mely erősen fertőzött volt, akkor nem érünk el vele semmit sem. Ezt a lépést, csak hozzáértőknek javaslom!

Adatok
•    Vírus- és kémprogramkereső
•    Valós idejű védelem
•    Időzített és kézi víruskeresés
•    Napi frissítés
•    Windows XP és Vista/Windows 7 változatok
•    Forgalmazó: Microsoft
•    Ár: ingyenes
•    Web: www.microsoft.com/security_essentials/
•    Csak jogtiszta Windowson futtatható

Kommentek száma: 0Címkék: microsoft, windows, teszt, vírus, essentials, security

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RSS

Lájkolj minket!

Szavazás

Mobilod op rendszere?

Hirdetés